Genesis Block Ventures kondigde de overname van OMG Network aan, waardoor er massaal wordt verkocht.

Belangrijkste afhaalacties

  • De prijs van OMG steeg met bijna 20% binnen enkele minuten na de aankondiging van de overname.
  • Aangezien sommige beleggers besloten om „het nieuws te verkopen“, stortte de prijs op hetzelfde punt neer als voor de daling van het nieuws.
  • Nu zit de token tussen twee grote bevoorradingsmuren zonder een duidelijk pad te geven voor waar het nu naartoe gaat.

Crypto-investeerders kunnen te vroeg hebben gehandeld op het nieuws over de overname van OMG Network. OMG’s wilde prijsactie was in staat om speculanten in de val te lokken en het lijkt nu vast te zitten in het ongewisse.

OMG Skyrockets na de overname

De prijsactie van OMG Network is een duidelijk voorbeeld van de hoge mate van speculatie in de markt.

Op 4 december kondigde Genesis Block Ventures (GBV) de overname van OMG Network aan. De investeringsmaatschappij wil het gebruik van blokketentechnologie in heel Azië, waar OmiseGo sterk aanwezig is, verbeteren. GBV schreef in zijn persbericht:

Door deze aanwinst, wordt GBV gewijd aan hefboomwerking zijn netwerksterkte, om de versnelde groei van OMG Netwerk te bevorderen, en de goedkeuring van OMG-blockchain in AziÓ en verder te verbeteren.

Na de aankondiging haastten crypto-liefhebbers zich naar de beurzen om het OMG-muntstuk te kopen. De piek in de vraag werd gevolgd door paniekaankopen, die hielpen de prijzen binnen enkele minuten met bijna 20% te verhogen.

Naast de prijzen schoot de OMG-gerelateerde vermeldingen op de sociale media met meer dan 400% omhoog, terwijl de sentimentsscore per uur steeg van een dieptepunt van 42 naar 73, volgens alternatieve dataprovider The TIE.

Een venijnige „Pump and Dump“.

De hoge mate van aandacht die de overname van OMG genereerde, was geen goed teken voor de prijsactie op korte termijn. Historische gegevens tonen aan dat wanneer de menigte meer aandacht besteedt aan een bepaalde cryptocentrische valuta als gevolg van een voortdurende bullish impuls, er kort daarna een sterke daling optreedt.

Dit marktgedrag was precies wat er gebeurde met OMG Network, want de prijs van de munt daalde al snel tot zijn aankondigingswaarde. Deze gebeurtenis bleek een van de meest venijnige „pompen en storten“ te zijn die de afgelopen maanden in de cryptocurrency markt te zien waren, en genereerde meer dan $1 miljoen aan liquidaties.

Nu lijkt OMG vast te zitten tussen twee belangrijke hindernissen. In TheBlock’s „In/Out of the Money Around Price“ (IOMAP) model blijkt dat meer dan 2.000 adressen eerder meer dan 6,5 miljoen OMG hadden gekocht rond de 3,80 dollar. Deze massale leveringsbarrière dient als weerstand en zal waarschijnlijk de prijzen belemmeren om zich te herstellen.

Aan de andere kant laten de IOMAP-cohorten zien dat 10.000 adressen bijna 6 miljoen OMG hebben gekocht voor een gemiddelde prijs van 3,70 dollar. Dit interessegebied fungeert momenteel als een stabiele steunmuur die elke neerwaartse prijsactie kan absorberen.

Alleen een dagelijkse kandelaar boven of onder de $3.70-$3.80 zone zal bepalen waar de volgende prijs naartoe gaat.